cp-preloader 0 %

Pitajte fizioterapeuta

 • Reč fizioterapeuta
  Snežana Milanović - diplomirani medicinar fizioterapeut, licencirani instruktor masaže beba međunarodne asocijacije IAIM, MarteMeo praktičar. Osnivač Centra za korektivnu gimnastiku, sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa decom, koautor i predavač akreditovanog programa "Prenatal".

  Praćenje i stimulacija motornog razvoja od strane stručnjaka omogućava maksimalni razvoj detetovih potencijala. "Baby handling" ili pravilno postupanje sa bebom (kako je uzimamo, držimo i nosimo, način na koji je oblačimo, menjamo pelene) u mnogome će uticati kako će se beba razvijati.

  img

  babysittermontenegro@gmail.com

  Postavite pitanje putem e mail-a.
 • Razvoj motorike (okretanje sa leđa na stomak, uzimanje igračke, puzanje, vraćanje sa stomaka na leđa, podizanje na kolena, samostalno sedenje, igranje sa sitnim predmetima, ustajanje i hodanje) odvija se po strogo utvrđenom redosledu. Prepoznavanje i korigovanje nepravilnog razvoja stopala i loše posture (držanje leđa), sprečava se nastanak deformiteta stopala i kičme.

  SpineScan – neinvazivna metoda merenja deformiteta kičmenog stuba obezbeđuje automatski način proveravanja i praćenja deformiteta kičme, poremećaja u stavu (držanju) kod dece starije od 3godine.

  Fitnes za mame i bebe (do navešene 2 god), odabranim vežbama koriguju se posledice trudnoće i porođaja (Diastasis recti – razmicanje trbušnog mišića po sredini i Stres incontinencia – nevoljno mokrenje), kao i vraćanje pređašnjeg izgleda tela. Bebe su uključene u izvođenje vežbi u skladu sa uzrastom, njihovim mogućnostima I potrebama.

  img

  babysittermontenegro@gmail.com

  Postavite pitanje putem e mail-a.
 • IAIM – jedinstveni program masaže beba, licencirani instruktori Međunarodne asoijacije obučavaju roditelje kako da masiraju svoje bebe (od 1-12mes), u grupi ili individualno.

  Baby signs – vodeći svetski program znakovnog jezika za bebe normalnog sluha jer činjenica da bebe ne znaju da govore, ne znači da nemaju šta da kažu! Osmišljen od strane stručnjaka za razvoj dece, zasnovan na naučno istraživačkom radu, kreiran prema potrebama dece normalnog sluha.

  Radionice za decu uzrasta 6 – 18mes, 18-36mes, 3-6god, mlađi školski uzrast organizovane od strane fizioterapeuta, psihologa, pedagoga, logopeda u cilju praćenja i stimulacije psiho-motornog razvoja.

  Uređenje prostora, u kom položaju beba boravi kada je budna, kojim igračkama i kako je stimulišemo, faktori su koji određuju njen psiho-motorni razvoj.
  Korektivna gimnastika, fizikalna terapija i masaža za bebe i decu.

  img

  babysittermontenegro@gmail.com

  Postavite pitanje putem e mail-a.
 
img