cp-preloader 0 %

Pitajte logopeda

 • Anita Samios-Sam Pejanović je diplomirani defektolog-logoped i surdoaudiolog, kao i ABA terapeut. Član je svedskog udruženja logopeda u Grčkoj, gde je i počela sa defektološkim radnim stažom. Aktivno radi i bavi se daljim usavršavanjima od 2001god. Član je udruženja stručnih prevodilaca za grčki jezik. Pisala je naučne članke za časopise : “Mama”, ”Stil”, ”Beograd”.

  img

  babysittermontenegro@gmail.com

  Postavite pitanje putem e mail-a.
 • Uvodna reč
  Deca su nase najveće blago a oni brzo rastu i vreme prolazi,upravo to vreme je od ogromne važnosti za dalji razvoj vaseg deteta. Dokazano je da rana stimulacija deteta može da poveća inteligenciju kod deteta čak 30%! Zamislite dete koje ima odredjenih poteškoca u primanju tih stimulacija, koliko propusti vremena dok roditelji prepoznaju problem,prihvate ga,upute se pedijatru… Rana stimulacija podrazumeva period od rodjenja do treće godine.

  img

  babysittermontenegro@gmail.com

  Postavite pitanje putem e mail-a.
 • Ukoliko je dete rodjeno kao “riziko beba” od prvih meseci, Tu roditelj dobija program stimulacije deteta i dovodi dete jednom mesečno za dalji progam. ”Riziko beba” je beba koja je imala nisku Abgar ocenu na porodjaju, prevremeno rodjeno dete,novorođženče koje je boravilo (zbog komplikacija) na neonatologiji. Ukoliko se dete ne ponaša u skladu sa uzrastom u poredjenju sa vršnjacima, čim roditelji ili staratelji uoče razliku u ponašanju. Dete može da razvije i govor a da odstupa u razvoju. Zato je potrebno pri bilo kakvoj sumnji da dovedete dete na kompletan defektološko-logopedski pregled gde ćete odagnati sumnju u njegov pravilan razvoj ili dalji savet i uput kako da pravilno reagujete sa detetovim poteškoćama. Način rada je jedinstven i baziran na uslovljavanju razvoja deteta kroz igru. Dete se stimuliše u svim aspektima razvoja kroz uslovljavanje igrom. Pristup detetu je prijateljski i ne treba objašnjavati detetu gde ide,vec da ide u kreativnu radionicu da se igra. Ukoliko dete želi da ponese neku svoju igračku dozvolite mu, zato što terapeut može da je iskoristi u dijagnostikovanju. Potrebno je da osluškujete potrebe vašeg deteta i da to iskoristite da izvučete maksimum u radu sa njim.

  img

  babysittermontenegro@gmail.com

  Postavite pitanje putem e mail-a.
 
img